Over ons

Het verhaal begint natuurlijk bij nonno en nonna, papa en mama, ooms, tantes, neven en nichten, de jaarlijkse zomer en wintervakanties naar Foggia (Puglia), het strand bij Mattinata, Viëste. Het heerlijke eten dat wij elke dag van nonna kregen, de geur van caffè vroeg in de ochtend, de familiebezoekjes, eten bij zia Anna die ook kon toveren met eten en net zo goed kon koken als nonna. Kortom het geluk hebbende dit mee te mogen maken, 2-talig opgevoed te worden en je niet alleen Nederlander maar ook Italiaan te voelen. De passie voor het land, het eten, fare la bella figura, dolce vita maar ook de chaos, de oneindige discussies.

Nu zoveel jaren later en een heel stuk ouder toch altijd het onbedwingbare gevoel dat er iets is dat je moest doen maar nooit, om welke reden dan ook, gedaan hebt. Tot mei 2019. Je oudste dochter wijst je op een pizzaiolo cursus die je dan ook volgt want je wilt het nu wel eens goed doen. Mijn hemel dit is niet zomaar even wat deeg maken, dit is scheikunde, begrippen, verschillende methodes, calculaties, omgevingstemperatuur en ga zo maar door. Door de cursusleiders Marcel Losekoot en Salvatore Germana raak je in aanraking met de basisprincipes van de Pinsa Romana. En in ene weet je het, dat wil je gaan doen en wat doe je dan?  Je begint een bedrijf samen met je partner. Een partner die zo Nederlands als wat is maar net zo fel, passievol als een rasechte Italiaanse kan zijn. 

En zo is ItalCasa ontstaan met in het achterhoofd het idee een gezondere variant op de aloude en welbekende pizza aan te bieden. Vanaf 28 juli introduceren wij de originele Pinsa Romana, ook glutenvrij!

Dit had nooit gekund zonder de liefde van mijn nonno, nonna, papa, mama, partner en kinderen. De foto onderaan de website maar ook die op de bus zijn mijn vader en moeder. Dit is een klein eerbetoon aan hen.

A presto.