Bereidingswijze voor thuis:

Er zijn tal van mogelijkheden om jouw Pinsa te creëren. Ga je voor klassiek of denk je out of the box? Gewoon met tomatensaus en mozzarella of met peer, courgette, porchetta, safraan? It’s all up to you. Misschien wil je het eerst uitproberen met een paar klassiekers? Margherita, Salami, Groenten, Vis, 4 soorten kaas? Uit de conventionele oven, Green Egg?  Alles kan en mag en ga je straks thuis aan de slag? Volg dan deze instructies (hete luchtoven) en binnen een handomdraai heb jij je eigen heerlijke Pinsa Romana op tafel staan. Buon Apettito!

  1. Ontdooi de mozzarella minimaal een uur van tevoren.
  2. Ontdooi het tomatensaus-zakje “au bain marie”.
  3. Zet de oven op de hoogste stand (maximaal 280 graden). Dit mag op hete lucht of pizza stand. Verwarm ook de plaat mee. Gebruik desgewenst bakpapier.
  4. Haal ± 15 minuten voor het afbakken de Pinsa uit de verpakking
  5. Verdeel de saus en mozzarella evenredig over de Pinsa, maar laat een randje over.
  6. Beleg de Pinsa desgewenst met groenten zoals paprika, courgette en dergelijke. Vleeswaren zoals salami, prosciutto et cetera, ook daar is de keuze aan jou. Minuutje meebakken of koud op je Pinsa leggen. Scegli tu.
  7. Smeer als laatste het overgebleven randje van de Pinsa in met wat olijfolie, peperolie, knoflookolie of een andere olie naar smaak.
  8. De Pinsa bak je in ongeveer 5 à 6 minuten af. Dit is afhankelijk van de oven. Controleer de rand, wanneer deze mooi bruin en knapperig ziet is de Pinsa klaar. Een minuutje extra kan geen kwaad, maar hou het dan goed in de gaten. Hoe heter de oven hoe korter het bakproces.